شرح کتاب خوانی ها و کتابها

شرح کتاب خوانی ها و کتابها

معرفی ۳۵۰۰ جلد کتابی که تاکنون به زبانهای مختلف خوانده ام و بحث در باره رازهای این کتابها و نکات مثبت یا منفی آنان و چه تاثیری در زندگی انسان می توانند داشته باشند.
شرح کتاب خوانی ها و کتابها

شرح کتاب خوانی ها و کتابها

معرفی ۳۵۰۰ جلد کتابی که تاکنون به زبانهای مختلف خوانده ام و بحث در باره رازهای این کتابها و نکات مثبت یا منفی آنان و چه تاثیری در زندگی انسان می توانند داشته باشند.

نامه هایاد داشتها: از مجموعه نامه های صادق هدایت


از مجموعه ناه های صداق هدایت

→۲۵ ژوئیهٔ ۱۹۴۶نامه‌های صادق هدایت به حسن شهیدنورائی از صادق هدایت

نامه‌های صادق هدایت۲ اکتبر ۱۹۴۶←نامه‌های صادق هدایت به حسن شهیدنورائی از مهم‌ترین نوشته‌های او دانسته می‌شوند. امروزه دست‌کم ۸۲ نامه از صادق هدایت به حسن شهیدنورائی به‌جا مانده است. نامهٔ زیر در ۳۰ اوت ۱۹۴۶ میلادی از تهران به پاریس فرستاده شده است و نهمین نامه از هشتاد و دو نامهٔ هدایت به شهیدنورائی می‌باشد.

[جمعه، ۸ شهریور ۱۳۲۵]‎ 30 août 46

یا هو
کاغذ اخیری که از فرانکفورت فرستاده بودید اما تمبر فرانسه داشت رسید. چندی است که جرجانی به مأموریت به اصفهان رفته، گویا در آنجا دو ماه ماندگار خواهد بود. قبل از رفتن کتاب معروف Ulysse را به من داد. همان‌طور که مژده داده بودید جلد شیک اما ناراحتی دارد چون کلفت است و به اشکال می‌شود خواند، 

با وجود این تا حالا نصفش را خوانده‌ام. شکی نیست که این کتاب یکی از شاهکارهای انگشت‌نمای ادبیات است و راه‌های بسیاری به نویسندگان بعد از خودش نشان داده و هنوز هم خیلی‌ها از رویش گرده برمی‌دارند اما خواندنش کار آسانی نیست و فهمش کار مشکل‌تری است. 

من که نمی‌توانم چنین ادعایی را داشته‌باشم ولی مطلبی که آشکار است نویسندهٔ وحشتناک نکره‌ای دارد که شوخی بردار نیست. متأسفانه الآن وضعم جوری شده که فرصت مناسبی برای خواندن ندارم و بیشتر اوقات به بطالت می‌گذرد. تأسف بی‌جایی بود!

راجع به یادداشت‌هایی که از آلمان خواهید فرستاد خوبست توضیحات مفصل دربارهٔ آن‌ها بدهید که بعد به اشکال برنخورد. مثلاً اینکه با اسم چاپ بشود یا نه –برای روزنامه یا مجلهٔ بخصوصی است و یا در هر جا چاپ بشود مانعی ندارد؟ چون ممکن است به‌جای رهبر در مجلهٔ مردم که به‌جای روزنامهٔ مردم چاپ می‌شود منتشر شود.

لابد از فریدون ابراهیمی و خامه‌ای که به عنوان خبرنگار به کنفرانس پاریس آمده‌اند ملاقات کرده‌اید و اوضاع اینجا را مفصلاً شرح داده‌اند.

در کاغذ قبل هم نوشته بودم که حسن رضوی به لندن رفته و بی‌خیال نبود گریزی به فرانسه بزند. هفتهٔ پیش هم فریدون هویدا با نمایندهٔ ایران به پاریس آمد. البته خبر مضحکی بود چون مسلماً قبل از رسیدن این کاغذ با او ملاقات کرده‌اید.

 یک نسخه افسانهٔ آفرینش را که خواسته بودید توسط او برایتان فرستادم. اگر تصمیم چاپ آن را داشته باشید ممکن است یک پاکنویس دقیق برایتان بفرستم اما این کار به نظرم خیلی گران تمام می‌شود.

از Henri Massé و Lescot چه خبری دارید؟ هانری ماسه مشغول چه کاری است؟ اگر او را دیدید سلام مرا برسانید.

این کاغذ لابد بعد از مراجعت از آلمان خواهد رسید. اتفاقاً جایی که بیش از همه جا در اروپا مایل به دیدنش بودم آلمان بود. البته اگر می‌شد آزادانه به همهٔ مناطق آن مسافرت کرد. این‌هم از آرزوهای جوانی است.

بچه‌ها همه قبراق و سلامتند مثل سال پیش، مثل چند سال بعد. چیز تازه‌ای نیست.

قربانت

امضا


 هنری ماسه (به فرانسویHenri Massé) ‏ (۲ مارس ۱۸۸۶، لونویل – ۹ نوامبر ۱۹۶۹، پاریس) خاورشناس، ایران‌شناس، نویسنده، مترجم و محقق فرانسوی بود.

آنری ماسه
آنری ماسه
Henri Massé.jpg
زادروز۲ مارس ۱۸۸۶
لونویل، فرانسه
درگذشت۹ نوامبر ۱۹۶۹ (۸۳ سال)
پاریس، فرانسه
ملیتفرانسوی Flag of France.svg
محل تحصیلدانشگاه سوربن
پیشهخاورشناس، ایران‌شناس
آثارصاحب تألیفاتی در ادبیات و زبان فارسی

آثار ماسه در دو حوزه تحقیقات عربی و تحقیقات ایرانی جای می‌گیرد. اما زمینه اصلی مطالعاتی که او در آن شهرت و برجستگی یافته، تحقیق در ادب فارسی است. تالیفات و تحقیقات آنری ماسه در زمینه فرهنگ، تاریخ و ادبیات فارسی از منابع موثق و قابل اطمینان در پژوهش‌های ادبی و تاریخی به‌شمار می‌رود.

اعطای نشان‌های علمی به ماسه جهت تجلیل از خدمات علمی او، استادی افتخاری دانشگاه تهران، عضویت در فرهنگستان ایران و چاپ مجموعه مقالات تحقیقی خاورشناسی او در سال ۱۳۴۲ به همت دانشگاه تهران، نشان از اهمیت او در ایران دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد